Paimion parantolan luontopolku

Parantolan Metsät ry avasi 30.5.2021 Paimion parantolan lähimetsissä kulkevan opastetun noin kahden kilometrin mittaisen kulttuuri- ja luontopolun nimeltä Parantolan polku.

Kartta

Kiersin reitin 6.6. ja tallensin GPS-jäljen sekä tein pintapuolisia muistiinpanoja, joiden pohjalta laadin alla olevat ladattavat GPX-tiedostot sekä täydensin oheisessa kartassakin käytettävään OpenStreetMap-karttapalveluun polun, osittaisen puron, laavun jne. Metsässä on paljon polkuja ym., joita kukaan ei ole ainakaan vielä piirtänyt mihinkään karttaan.

Ladattavat GPX-tiedostot

Tallenna reitti ja karttamerkit GPS-laitteeseesi tai matkapuhelimesi karttaohjelmaan.

Parantolan polku

Polun parkki- ja lähtöpaikka on Preitilän päiväkodin parkkipaikka Ruokolinnantien varrella. Kuvassa lähtöpaikan opaste. Polun varrella on joukko muita infotauluja.

Reitti kierretään vastapäivään. Metsässä risteilee suuri määrä polkuja, mutta Parantolan polun reitti on merkattu hyvin maastoon.

Maasto ei ole vaikeaa ja polut ovat hyväkuntoisia, mutta poluilla on juuria ja kiviä, joiden takia kulku lastenrattaiden tai pyörätuollin kanssa on vähintäänkin vaikeaa ellei mahdotonta.

Parantolan polun alkupisteen opastaulu

Sammakkolammen laavu

Parantolan polun puolivälissä, reitin pohjoisimmassa osassa, on Sammakkolammen laavu. Avotulen teko reitin varrella on kielletty, mutta laavun tulisijassa siihen on mahdollisuus. Jos haluaa tehdä tulen, kannattaa ottaa omat polttopuut mukaan. Kuivassa kangasmetsässä metsäpalovaaraan kannattaa suhtautua tosissaan.

Sammakkolammen laavu

Yhdyspolku parantolalle

Reitin lopussa, vähän ennen paluuta takaisin lähtöpaikan parkkipaikalle, on yhdyspolku, jota pitkin voi kulkea parantolalle esimerkiksi kahvilaan.