YouLoc-esitelmä, Cygnus 2007

YouLoc-logo

YouLoc on realiaikaisten GPS-paikkatietojen jakamiseen tarkoitettu avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Ohjelman proto-version käyttäjien sijaintia voi seurata kartalla. Varmimmin käyttäjät ovat liikkeellä, kun jossain päin Suomea ukkostaa.

Alun perin idea YouLocista nousi esiin #myrskybongarit -IRC-kanavalla. Vaikka ohjelma on vasta kehitysasteella, se on ollut jo nyt avuksi myrskybongausmatkoilla. Sen avulla on esim. järjestetty improvisoituja tapaamisia tien päällä, ja välitetty tosiaikaisia vinkkejä bongarilta toiselle.

Minua pyydettiin pitämään aiheesta esitelmä Ursa ry:n Cygnus 2007 -kesätapahtumassa Artjärvellä 28.7.2007, koska olen ollut yhtenä mukana ideoimassa ja junailemassa YouLocia, ja koska YouLoc on herättänyt kiinnostusta muissakin kuin vain myrskybongareissa. Erikoiskiitokset YouLocista kuuluvat Whizille ja Wileille, jotka ovat koodanneet ohjelmiston.

Esitelmän voi ladata seuraavista linkeistä:

  • .PDF-versio (2.9MB) Tätä versiota voi vain lukea Acrobat Readerillä. Sivut ovat pdf:ssä kahteen kertaan, joista ensimmäisissä on pelkät esitelmäkalvot ja jälkimmäisissä myös muistiinpanot.
  • .ODP-versio (5.6MB) Tätä versiota voi myös muokata OpenOfficella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>