Läskipyörän runkolaukun pahvimalli

Ostin juuri hiljattain Kona Wo 2015 -läskipyörän. Sori vaan kaikki joiden nenän edestä vein ymmärtääkseni Suomen toistaiseksi viimeisen L-koon Won.

kona-wo-2015-frame-bag-3d-mockup

Koska valmiiksi mittoihin valmistettuja runkolaukkuja löytyy  lähinnä vain kaikkein vakiintuneimmille läskipyörämalleille, eikä tälle vuodelle uudistunut Kona Wo ole niiden joukossa, niin suunnitelmissa on teettää runkolaukku mittatilauksena.

Maailmalla on yllättävän suuri joukko runkolaukkuja mittatilauksena valmistavia yrityksiä. Kaiketi sen ansiosta homma ei ole aivan niin kallista, kuin miltä sana mittatilaus ensin kuulostaa. Todennäköisimmin tilaus tulee jätettyä Alpkitille. Paitsi että briteiltä ostaessa ei tarvitse nähdä vaivaa tullin kanssa, niin luetun perusteella Alpkitin tuotteet ovat oivallisia ja samalla voisi tilata pari stem cell bagiä.

Osuupa valinta lopulta mihin tahansa laukkuvalmistajaan, niin kaikille niille lähetetään oman pyörän rungon mittojen mukaisesti tehty pahvinen kolmionmuotoinen malli.

Ensimmäisestä mallista tuli leikattua aavistuksen liian iso pala pois alakulmasta, joten päädyin tekemään toisen mallin. Kun käsillä oli laukun kaksi kylkikolmiota, niin ei ollut enää iso lisätyö väsätä pahvista myös laukun ylä- ja alapuoliset reunat ja teippailla kokon runkolaukun ”3D-mockup”.

Mockupin avulla on hyvä varmistaa ihan ajossa, että Alpkitin runkolaukun suurin mahdollinen leveys 10 cm ei ole liian leveä (läskipyörä on muutenkin kuin pikkumassikan pukilla tyyräilisi). Alpkitin niin ikään tarjoama mahdollisuus valmistaa laukun yläpää neljä senttiä vielä laukun alapäätäkin leveämmäksi ei sekään aiheuta ongelmia. Won runkokolmio on varsin matala, joten kaikki leveyssuuntainen lisätila on tervetullutta.

Samalla oli hyvä tilaisuus mittailla miten laukkuun mahdollisesti tulevat tavarat, kuten palautusjuoma-astiat, mahtuvat mukaan ja mihin kohtaan laukun kahteen osaan pilkkovan tilanjakajan voisi halutessaan pyytää laittamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>