Salo-Lehmijärvi -retkeilyreitin GPX-jälki

Kun etsiskelin verkosta lähiseutujen maastopyöräilyyn soveltuvia reittejä, törmäsin Arto Keipin mainioon mtbfin.eu-sivustoon ja sen kuvaukseen Salo-Matilda-Salo –maastopyöräretkestä.

Lisätutkimuksissa keskityin viralliseen Salo-Lehmijärvi -retkeilyreittiin, joka löytyy Salon kaupungin karttapalvelusta. Reitille on myös luotu oma Facebook-sivu, jossa mm. reittiohjeet sekä tietoa reitin lähellä olevista luontokohteista.

Ajelin Salo-Lehmijärvi -retkeilyreitin ensimmäistä kertaa sunnuntaina 3.5.2015 läskipyörällä ees ja taas. Kiva reitti jota varmasti tulee tahkottua jatkossa lisääkin. Ei liikaa tylsää teillä ajelua, vaan suuri osa matkasta taitetaan polkuja ja metsäuria. Maastopyöräilyyn reitti on enimmäkseen helppo tai helpohko. Muutama tekninen osa ja jyrkempi mäki. Reitti on merkitty maastoon varsin hyvin punaisilla maalipisteillä ja pienillä opasteviitoilla. Reittipohja oli enimmäkseen hyvässä kunnossa; lähipäivien sateidenkaan jäljiltä kuraa ei ollut kiusaksi asti ja metsähakkuiden poluille aiheuttamia tuhoja oli vain siedettävissä määrin.

Noin 13 km mittainen reitti lähtee Salon urheilupuiston parkkipaikalta.

opaskarrta
Opaskartta Salon urheilupuistossa

Reitin noin puolessa välissä on Helisnummen partiolaavu. Tarkemmat koordinaatit löytyvät laavu.org-sivustolta. Pidin laavulla juomatauon mennessä ja tullessa. Mennessä laavulla oli muitakin, paluumatkalla oli tyhjää.

Helisnummen partiolaavun ohjetaulu
Helisnummen partiolaavun ohjetaulu. Tulenteko vaatii luvan, jota voi tiedustella eo. kuvan yhteystiedoilla.
Helisnummen partiolaavu
Helisnummen partiolaavu

Sää oli kuin morsian; kaunis mutta epävakaa. Menomatkalla sain pari pientä kuuroa niskaani. Ehdin juuri parahiksi Lehmijärvelle suojaan kahdelta rankemmalta rae-kuurolta. Kuurojen ohimenoa odotellessa pidin lounastauon. Paluumatkalla sekä paistoi aurinko että oli myötätuuli!

Salo-Lehmijärvi -hiking trail, Salo, Finland
Lounastauko räystään alla
Lehmijärven hyppytorni
Lehmijärven hyppytornissa ei ollut vielä ruuhkaa

Paluumatkan päätteeksi suuntasin urheilupuistolta torille nauttimaan jäätelön.

Läskipyörä parkissa Salon torilla
Pyörä parkkiin ja jätskille

GPX-jälki

Vaikka reitti löytyykin Salon karttapalvelusta, sitä ei  vaikuttanut olevan missään omalle GPS-laitteelle ladattavassa muodossa. Tallensin kulkiessani GPS-jäljen molempiin suuntiin ja piirsin niiden keskiarvon perusteella JOSMissa yksinkertaistetun jäljen, jonka vein GPX-tiedostoksi, jonka voi ladata ao. linkistä:

Salo-Lehmijärvi -retkeilyreitin GPX-jälki

Latasin jäljen myös jälki.fi-sivustolle.

Pitääpä tulevaisuudessa ottaa asiaksi myös täydentää OpenStreetMapiä Salo-Lehmijärvi -retkeilyreitillä ja sen ympäristöllä.