FOSDEM ’09 on takana

FOSDEM ’09 eli Free and Open Source Developers’ European Meeting 2009, jota mainostin aiemmassa merkinnässä jo ennakkoon, on nyt nähty.

Kävijöitä oli niin hillitön määrä, että Brysselin vapaan yliopiston käytävät olivat ratkeamispisteessä. Luentoja järjestettiin samanaikaisesti useassa rakennuksessa ja vielä useammassa salissa, joten toisinaan olisi pitänyt olla kahdessa paikassa samaan aikaan.

Itse pidin erityisesti näistä luennoista:

  • David Ascher: Thunderbird 3
    Olen käyttänyt Thunderbird-sähköpostiohjelmaa jostain viime vuosituhannen puolelta lähtien (silloin kun se oli vielä Mozilla Mail & News). Oli mukavaa nähdä ja kuulla, kuinka Thunderbirdin kehitys on saanut uutta potkua ja tulevaisuus näyttää valoiselta ja mielenkiintoiselta.
  • Theodore Ts’o: Ext4
    Theodore on sekä guru että hyvä esiintyjä. Guruja on aina mielenkiintoista kuunnella, vaikka asia kaikesta pinnistelystä huolimatta menisikin yli hilseen.
  • Wookey: tee-se-itse aurinkopaneelijärjestelmä
    Ympäristöystävällinen juotinta ja pitkäpinnaista vaimoa vaativa rakenteluprojekti brittiaksentilla ja -huumorilla höystettynä.

Ohessa muutama kuva lauantailta ja sunnuntailta.

Flickr:

FOSDEM ’09

Brysselin vapaan yliopiston kampuksella 7.2.-8.2.2009 yhdeksännen kerran järjestettävä FOSDEM (Free and open source software developers’ european meeting) on yksi Euroopan suurimpia vapaan ja avoimen lähdekoodin käyttäjä- ja kehittäjäyhteisön kokoontumisia. Ilmainen sisäänpääsy.