Talvinen Cinquantenaire

Alkaneen vuoden alussa Belgiassa on ollut kylmää ja lumista. Se tarkoittaa sitä, että pahimmillaan elohopea on laskenut melkein kymmeneen pakkasasteeseen ja lunta on paikoin ollut useita senttimetrejä.

Lumi satoi maahan 5.1.2009. Siitä alkaneet arktiset ongelmat näyttävät väistyvän vasta tänään, kun lämpötila on noussut 6,5 asteeseen. Lumi hupenee silmissä, eikä sitä iltaan mennessä liene enää nimeksikään.

Lunta ja pakkasta Belgiassa on kuulemma melkein vuosittain, mutta paikalla kauemmin olleet väittävät, että eivät muista pakkasjakson jatkuneen näin pitkään koskaan aiemmin.

Nietosten kunniaksi kävin ulkoiluttamassa kameraa läheisessä puistossa.

Kuvat:

Syksyinen Cinquantenaire

Cinquantenaire, tai tarkemmin ottaen ranskaksi Parc du Cinquantenaire, hollanniksi Jubelpark ja englanniksi Jubilee Park, on puisto Brysselin Eurooppa-korttelin kupeessa. Kämpiltä sinne on viiden minuutin kävelymatka.

Belgian itsenäisyyden viisikymmenvuotispäivän kunniaksi tehdyn 30 hehtaarin puiston ja siellä olevat prameat pytingit rakennutti Leopold II, eli Belgian ahne ja verenhimoinen kolonialistikuningas.

Cinquantenaire on kuin Bryssel itse: Kauempaa komea mutta lähemmin katsoen kulunut ja nukkavieru. Vallonialaisessa suurpiirteisyydessään molemmat ovat silti omalla tavallaan oikein viehättäviä.

Kuvat

Flickr