Ukkonen Vihdissä 8.8.2010

Helteet ja kipakat ukkoset jatkuvat. Virosta nousi eilen 8.8.2010 laaja ja näyttävä ukkosrintama pääkaupunkiseudulle, josta se jatkoi matkaansa edelleen pohjoiseen.

Pääsin Salosta liikkeelle hiukan turhan myöhään. Hillitöntä vauhtia edennyt ukkosrintama oli vähällä yllättää liian nopeasti. Kaikessa kiireessä onnistuin kuitenkin löytämään kuvaamisen soveltuneen peltoaukeaman Vihdin Siippoosta ja myöhemmin Herrakunnasta. Ohessa muutama kuva.

Näihin ja muihin kuviini voi tutustua lähimmin ja paremmalla resoluutiolla myös Flickr-sivustolla.

Shelf cloud
Kansainvälisetkin standardit täyttävä vyörypilvi halkoi taivasta ukkossolun etureunassa
Lightning in light of dawn
Laskeva aurinko värjäsi maiseman täyteläisellä oranssilla
Cloud to ground lightning
Ukkonen pimensi päivän yöksi muutamassa minuutissa
Lightning behing a silhouette of trees
Salama iskee lähistölle

Kesälomakuvia 2009

Kesälomakuvia sieltä ja täältä.

Flickr

Vappuinen Manneken Pis valkolakissa

Joka vuosi vappuaattona brysselinsuomalaiset kokoontuvat lakittamaan Manneken Pis -patsaan. Ohessa muutama kuva tämän vuoden tapahtumasta.

Flickr

Päästä meidät paheista

Pääsiäisen tienoilla tuli vietettyä pari viikkoa Suomessa. Lauantaina 18.4. ohjelmassa oli kulttuuria flamencotanssin ja kuoromessun muodossa.

Se ei ihan äkkiseltään kuulosta kaikkein todennäköisimmältä yhdistelmältä. Flamencoryhmä Takoyat ja kamarikuoro Key Ensemble olivat kuitenkin loihtineet erittäin mielenkiintoisen yhteisteoksen Päästä meidät paheista, jossa yhdistettiin flamencoteos Kuolemansyntejä ja Tomás Luis de Victorian sävellys Requiem. Esitys järjestettiin Turun Sigyn-salissa.

Ohessa muutama kuva, joihin voi tutustua vielä paremmin Flickr-sivustolla.