Ensi kertaa koirapyöräilemässä

Nyt 11 kuukauden ikäinen lagotto romagnolo -pentumme Tosca alkaa lähestyä ikää, jossa sitä voi alkaa lenkittää rohkeammin. Siispä sekä minä että Tosca suuntasimme ensimmäiselle lyhyelle tutustumisluontoiselle koirapyöräilylenkillemme.

Tähtäin ei ole koirapyöräilykilpailuissa. Niihin koira on liian pieni ja isäntä liian iso. Kunhan lenkkeillään omaksi iloksemme. Ja kenties taitoja voisi hyödyntää myöhemmin retkeillessä.

Ensimmäinen koirapyöräilylenkkimme ei sujunut kommelluksitta, mutta silti paljon paremmin kuin uskalsin toivoa. Kumpikaan ei esimerkiksi kaatunut tai törmännyt toiseen. Uskon että myös Toscalle jäi hyvä maku ensimmäisestä pyörälenkistä.

Vasen, oikea ja suoraan -kehotuksia oli harjoiteltu jo aiemmin kävelylenkeillä. Polkupyöräänkin totuteltiin ennalta parilla kävelylenkillä, kun talutin sekä koiraa että pyörää – silti mm. jarrujen kirskunta ja veden loiske renkaissa oli koiralle uutta ja outoa. Veikkaan että vaikeinta tulee olemaan opetella jättämään muut poluilla liikkujat rauhaan – Toscan kun on aivan pakko moikata kaikkia.

Ohessa YouTube-video. Kannattaa avata isommaksi ja valita HD-kuvanlaatu.

Välineistö: